Kun tuli tuo koirakyselykin tehtyä, niin tässä myös marsuista omansa. Olen kai vuosia sitten eri marsujen kanssa täyttänyt tämän, mutta nyt voisi olla hyvä aika uusinnalle. Tämä on kopioitu jostakin noista seuraamistani marsublogeista, jotka ovat listattuna tuossa oikealla alempana. Olen nyt löytänyt muutaman ainakin minulle entuudestaan uuden blogin, joita suosittelen lämpimästi katsomaan! :) Saa myös kertoa muita uusia.

 

1. Kuinka vanha olit saadessasi ensimmäisen marsusi?

Ennen ala-asteikää meillä oli hetken aikaa marsu nimeltä Tuhnu. Se ei ollut missään nimessä lapsen oma marsu eikä se meillä kauaa ollut. Silti muistan miltä se tuntui sylissäni. Se oli tullut aikuisena Joensuun eläinkauppaan ja kauppiaan mielestä se olisi kesympi ilman muuta marsuseuraa. Hampaat olivat väärästä ruuasta kasvaneet liian pitkiksi ja siihen Tuhnu-parka kuolikin pian.

Varsinaiset omat marsut hankin 20-vuotiaana opiskelija-asuntooni. Luna ja Miri Corleone. Eläinkaupasta nekin eivätkä lopulta kovin terveiksi jääneet, mutta silti maailman rakkaimmat ja tällä kertaa ainakin hyvissä oloissa saivat elämänsä elää. :)


2. Mikä oli ensimmäisen marsusi nimi ja tyyppi/rotu?

Tähän vastasinkin, eli vaikka eläinkauppiaat puhuivat "rusettimarsuista" ja "abessinialaisista", niin ilman papereita ja selkeitä taustoja kaikki edelliset olivat kyllä risteytyksiä. Seuraavaksi siirryin tiedettyihin taustoihin ja rotumarsuihin, mutta nyt eniten kiehtoo taas rescue-toiminta.


3. Mikä on parhain marsurotu sinun mielestäsi?

Rakastan kaikkia marsuja. Jokainen yksilö on hurmaava. Aina on tietysti hienoa nähdä aivan uudenlaisia rotuja ja värejä. Viimeisimpänä ihastuksena ovat teddy-marsut.


4. Kuinka monta marsua tällä hetkellä omistat ja mitkä ovat heidän nimensä?

Pinja ja Madde Tuusannuuska.


5. Mikä on marsusi lempiherkku? 

Kaikki uusi ja kaikki toisen herkut. Pinja ei pidä mistään kovin mekeasta ja lihottavasta, kuten banaanista tai mansikasta. Ihan hyvä vain, ei ne mitään jokapäiväisiä herkkuja olekaan.


6. Millainen häkki sinulla on marsuillesi ja minkä kokoinen se on?

Itse tehty pleksiaitaus. Se on L:n muotoinen ja tehty kahdesta pöydästä, joiden molempien koko 120 x 60 cm.


7. Ajatteletko ottavasi enemmän pienlemmikkieläimiä jatkossa? 

Hamsteriaitaus eli Ikean Detolf-lasivitriini on nyt ilman asukkia. En ole raaskinut siitä luopua, eli ehkä joskus voisi adoptoida kääpiöhamsterin tai pari. Kyllä tuohon marsuaitaukseenkin enemmän asukkeja mahtuisi. Kuitenkin nyt on jo sen verran kiireistä lemmikkien ja muunkin elämän kanssa, että ainakaan tänä vuonna asia ei ole ajankohtainen.


8. Missä pidät marsujasi?

Ensimmäinen ajatus tähän on "sylissä", mutta ehkä tässä tarkoitetaan aitauseloa ja siitä ulkoilutusta. Siivouspäivinä marsut pääsevät tunniksi tai pariksi juoksentelemaan joko eteiseen tai vessaan. Mieluummin ne tulisivat sieltä vain pois. Lasitetulla parvekkeella minulla on myös iso tehdashäkki, johon haluaisin kasvattaa ensi kesällä ulkoilutusviheriön. Toivottavasti muistan sen ajoissa ensi vuonna! Turvallinen ulkoilmamahdollisuuskin siis löytyy, nyt kun joulukuussa pääsin tähän asuntoon muuttamaan.


9. Mitkä ovat marsunomistuksen hyvät ja huonot puolet? 

Koskaan ei kotona ole hiljaista tai yksinäistä. Onnekas on se, joka on saavuttanut pienen saaliseläimen luottamuksen. Siinä on jotain ainutlaatuista ja huolella rakennettua. Se on samalla tärkeä velvollisuus, jonka liian moni lemmikinomistaja unohtaa. Pieni lyhytikäinen marsu tarvitsee erityisen tarkkaa huolenpitoa, jos haluaa varmistaa sen täyden elämän. Huonoksi puoleksi sanoisinkin, että liian pian joutuu ikävöimään ja yllättäviä tragedioita tulee väistämättä vastaan. Omista marsukoettelemuksistani olen nyt toipunut tuoreella alulla, eli uuden elinympäristön rakentamisella. Myös aitausten suunnittelu ja sisustaminen tuo pienelle somistajasielulleni tyydytystä.

 

10. Mitkä ovat marsujesi lempinimet?

Pinjaa kutsun välillä Pinpiniksi ja Maddea Ebbaksi tai Ebbabebbaksi.

 

photo 2016-08-24 08.35.51 1_zpsthaz0xyj.jpg

Pitkästä aikaa saa sohvalta seurailla marsujen meininkejä. Leppoisaa on!

photo 2016-08-24 08.36.31 1_zpssfzawdgo.jpg

Ja Marcelin kuulumiset. Jep, päädyin lopulta viemään Marcelin kastroitavaksi ja tästä kaikesta show'sta lisää sen päätyttyä. Sanonpahan vaan, että on tuo herra aika drama queen.

photo 2016-08-27 04.01.37 1_1_zps2tosxnoe.jpg