Keväisiä terveisiä pörrökansan taloudesta! Alkuun voin varovaisesti todeta, että Pinja-mummomarsu voi tasaisen hyvin. Painoa ei ole kamalasti tullut lisää, mutta energiaa riittää eikä alaspäin näyttäisi olevan asiaa. Elämme ylellisiä herkutteluaikoja, iltaputsauksia, siemailemme helokkiöljyä.. Toistaiseksi olen antanut tuota c-vitamiiniakin vielä enemmän, muttei sitä nyt voi ikuisuuksia jatkaa. Karva on myös alkanut ongelmakohtiin kasvamaan takaisin. Toivottavasti Pinja tuosta toipuisikin! Olen myös siivoillut häkkiä ihan liian usein ja vaihdellut unipaikoille pikkupyyhkeitä alustoiksi.

photo received_1485420228148540_zpsqilldmrg.jpeg

Marcel täytti hetki sitten kaksi vuotta ja sitä hän juhli aikuisten ottein käymällä baarissa! Helsingissä alkaa olla paljon koirille sallittuja paikkoja ja Jätkäsaaren Huutokonttori on yksi niistä. Olipa siellä koirakavereitakin! Eipä tuo mikään koirien huvipuisto ole, joten kyllä jatkoimme pian koirapuistoon. :D

photo 2017-04-07 03.23.04 2_zpshlcwiplu.jpg

photo 2017-04-07 03.27.31 2_zpsdsozgryr.jpg

Haikeaa on kyllä ajatella, että ukkeli on jo ihan aikuinen poika ja ollut meillä jo pariin otteeseen kaikki vuodenajat. Olen todella onnellinen siitä, miten hyvin olemme kasvaneet yhteen. On ihanaa samoilla maailmassa yhdessä ja kertoa muille, mitä sen oman koiran päässä milloinkin raksuttelee.

photo 2017-04-07 03.07.33 2_zpsgxonydnz.jpg

Kävin viime viikonloppuna vapaalippujen turvin myös Eläinystäväni-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumaan kuului myös Outlet Expo, Lapsimessut sekä Model Expo. Olin lauantaina viimeiset kolme tuntia messualueella ja koko aika kului lemmikkipuolella! Pääsimme mm. silittelemään haisunäätää. Paljon ennakkoluuloja liittyi tuon eksoottisen lemmikin omistamiseen, mutta olenhan minäkin eksoottisia omistanut (marsut ja hamsterit) joten ihan turhaan kurtistin aluksi kulmiani! Haisunäätäomistajat olivat apeita, sillä viime vuodesta lähtien on uusien haisunäätien lemmikiksi ottaminen kielletty. Lempeitä löllyköitä olivat ja painautuivat ihanasti tassuilla rutistaen syliä vasten. Leikkikehä näytti aika paljon meidän marsuaitaukselta, mutta oli isompi. Ulkona kuljetaan kuulemma aika koiramaisesti hihnassa.

photo 2017-04-23 04.52.54 1_zpsc35co6w3.jpg

Ostin messuilta marsuille tarjouspellettiä ja yrttiherkkupussin, Marcelille design-ruokakupin puoleen hintaan ja loput rahat (20 €) kulutin Carpe-projektin tukemiseen. Ylempänä kuvassa Marcelilla onkin Paola Suhosen (IVANAHelsinki) suunnittelema rescuerusetti. Hintaa sillä oli makeat 15 euroa, mutta tuotto menee rescuetoimintaan. Loput 5 euroa käytin arpalipukkeisiin, joilla voitin herkkuluita (Marcel ei koske niihin..), labbismagneetin (en tunne ketään labbisomistajaa) sekä miniskumppalasin. Eli nyt on viimeinkin tuettu rescuetoimintaa, vaikkei sitä omaa kakkoskoiraa ole tullutkaan hankittua.

Olisi kiva ostaa kaikenlaisia söpöjä teemakaulapantoja, mutta tuo nykyinen turvalukollinen on kyllä käytännöllisin. Kana collectionilla oli aika kivannäköisiä erilaisia, mutta ostamatta jäi toistaiseksi. Olisin toivonut vaikka marsuyhdistyksen ständin yhteyteen Unipussien myyntipistettä. Tavaraa tuntui olevan vähän vähemmän esillä ja muutenkin lemmikkipuoli oli kutistunut entisestään. Tai sitten vain tuntuu siltä, kun joka vuosi on niin kovin samanlainen. Vielä yksi messuilta saatu tärppi voisi olla Uma Uma. Tekevät kestäviä ja ergonomisia koiranpetejä. Toisaalta olisi myös kiva hankkia joku isompi lukaali Marcelille esimerkiksi Lempi Originalilta.