Se on valmis! Oikeasti se on ollut jo aika monta päivää valmis.. mutta kesälomailu on niin kovin kiireistä aikaa! Tehtiin viime viikonloppuna kolmen ihmisen panoksella kokonainen päivä tuota aitausta. Aamun aloitin raivaamalla tilaa rakentelulle ja kahden jälkeen saapui poikaystävä avuksi Karjaalta ja kolmanneksi saapui "rakentelun ammattilainen" eli eräs vähän harvinaisempi ystävä Vihdistä. Tarkoitus oli tehdä aitaus valmiiksi muutamassa tunnissa ja lähteä sen jälkeen ulos juhla-aterialle, mutta projekti päättyikin vasta kymmenen aikaan yöllä. Juhliminen jäi siis toiseen kertaan! 

Madde ja Pinja viihtyvät uudessa aitauksessaan ja vanha aitaus olisi nyt myytävänä viidelläkympillä, mikäli jotakuta kiinnostaa. ;) Olisi kiva saada se jo olkkarista pois!

TADAA:

photo 2016-08-09 08.43.49 1_zpssmfe4xsg.jpg

Tuttuja virikkeitä näkyy kuvassa vuosien takaa. Aitauksen alla joutsenolaisen ystäväni tekemä matto, jossa marsun ja perhoskoiran jälkiä. Vielä pitäisi ostaa kaksi uutta heinätelinettä sekä toinen juomapullo. Tuossa takaoikealla näkyy pieni punainen katos, jossa on reikä juomapullolle, mutta siihen mahtuu vain pieni juomapullo. Ajattelin ostaa vielä toisen pullon tai sitten käyttää vain yhtä isoa. On ihanaa seurailla nyt oikein läheltä marsuja ja vieläpä nähdä ne ihan kokonaisuudessaan. Ei ole reunat tiellä, kun ne ovat läpinäkyvät! Muutenkaan marsut eivät ole enää varjossa. Suoraa auringonvaloa aitaukseen ei pääse tulemaan, kun edessä on ensin lasitettu parveke ja sitten vielä vastapäinen kerrostalo. Vetoakaan ei pitäisi tulla. Yksi talvihan meillä on jo tässä asunnossa takana.

 

Muutama kuva rakennusprosessista ja lopussa lisää lähikuvia valmiista aitauksesta.

Tältä pöydät näyttivät alunperin:

photo poumlytauml2_zps1p1ynpbd.jpg

Ihan tavallisia korkeussäädettäviä Ikean toimistopöytiä kaksi kappaletta. Entiset omistajat kantoivat ystävällisesti pöydät sisälle asti. Takapleksi tuli työpaikalta eikä ole kyllä harmaintakaan aavistusta, mikä funktio sillä on sairaalassa alunperin ollut. Kurkistusikkuna? Sitten tilasin vähän dc-fix-sisustustarraa ja K-Raudasta pleksit valmiiksi leikattuina. Rakennuspäivänä teimme vielä yhden reissun K-Rautaan hankkien ruuveja ja muuta pienempää rakennustavaraa.

Osaset kasassa ja päällystettyinä:

photo 2016-07-13 09.54.21 2_zpspfhvqkks.jpg

Tässä vaiheessa oli jo selvää, että aitauksesta tulisi ihana! Puiset sivuseinät ovat Ikean seinähyllyjä ja täytyy kehua kyllä noita seinäkiinnityskappaleita! Tuli todella tukeva ja tiivis kiinnitys. Tiivistämiseen käytimme ohuesti myös akvaariotiivistettä. Sen kuivumisessa kesti vuorokausi, joten marsut pääsivät muuttamaan vasta seuraavana päivänä. Akvaarioliikkeen työntekijä varoitteli pahasta hajusta, mutta noin ohuesti laitettuna en kyllä huomannut mitään.

Remppatarvikkeita ruokapöydällä:

photo 2016-08-07 05.01.08 1_zpsn37zhwqn.jpg

Edessä pari rautapalasta, joilla pöydät yhdistettiin.

Vaaralliset vaiheet Marcel katsoi etäämmältä:

photo 2016-08-07 06.31.45 1_zpscvenl0ta.jpg

Pleksejä piti pikkuisen hioa vielä reunoista ja alumiinilistoja sahailla rautasahalla. Marcel viihtyi parvekkeella hyvin katsellen välillä meitä, välillä ohikulkevia koiria.

Pöydät yhdistettyinä ja suurin osa palasista paikoillaan:

photo 2016-08-07 07.48.35 1_zpsqovobxz2.jpg

En tiedä ollenkaan, paljonko kello oli tässä vaiheessa.. Onneksi tajusimme syödä eväitä ja juoda mehua, ettei ihan päässä heittänyt! Turhia virheitä tai ongelmatilanteita ei meillä tainnut tullakaan. Kyllähän tätä aika monta kuukautta suunniteltiinkin!

Alumiinilistat lähempää:

photo 2016-08-07 05.00.41 1_zpszqpbamrx.jpg photo 2016-08-07 06.32.07 1_zpska1rfueo.jpg

Vähän pimeät kuvat, mutta tuollaista alumiinilistaa käytimme kiinnitykseen. Listat ruuvattiin kiinni sivuseiniin/-plekseihin ja pöytiin. Lopputulos on tukeva ja mielestäni metalli näyttää aina hyvältä!

 

Valmis aitaus eri kulmista ja lähempää:

photo 2016-08-09 09.21.21 1_zpsxxvvx44y.jpg

Heinätelineen päätyyn sainkin viritettyä vielä vanhoja roikkuvirikkeitä. Siellä on tuollaista vähän korkeampaa seinää, josta haluaisin virittää myös ketjun/narun, jossa olisi aiempien lemmikkieni kuvia. Pikkuisen jäi myös pöytätilaa hyödyntämättä takapleksin vajaan pituuden takia, mutta pöydänpätkä onkin ihan hyvä laskutila! Koira ei saa tulla sohvalle, mutta ei oikeasti edes yltäisi marsuhäkkiin, vaikka tässä kuvassa vielä siltä näyttääkin. Lamppu siirtyy myös muualle, kunhan pääsen vanhasta aitauksesta eroon.

photo 2016-08-09 08.44.29 1_zpsvbu70iff.jpg

Takaseinän vaaleat talot ovat niin suloiset! Ruokakuppeja on nyt aika monta, kun uusi aitaus on vain yhdessä tasossa, mutta saapahan vähän etsiä ruokaansa..

photo 2016-08-09 08.44.49 1_zpsah9xtjzl.jpg

Onhan tuota tilaa paljon enemmän! Nämä vessalaatikot on joskus ostettu kirpputorilta ja kuuluivat aivan hirveään keskiaikaisen surkeaan hamsterihäkkiin! Otin myöhemmin tuota heinätelineen alapuoleista ulommaksi, jotta marsuilla olisi enemmän seisomatilaa.

 

Laitan myöhemmin kuvia vielä Madden ja Pinjan ensireaktioista. Tästä tuli nyt vähän tällainen teknisempi blogaus!