Kävin lauantaina ammattiosastoni tarjoamalla Tallinnan päiväristeilyllä yhdessä työkaverini kanssa. Paljon mahtui seikkailuja muutamaan tuntiin, mutta tässä blogauksessa keskityttäköön eläinkauppakierrokseemme.

Ensimmäinen puoti löytyi Viru Keskuksen ulkosivulta ja oli nimeltään Bosse. Kovin paljoa siellä ei jyrsijöille ollut, mutta päätin silti muutaman euron tuhlata, vaikka väkisin. Toisessa eläinkaupassa matkatoverini oli aiemmin vieraillut ja varoitteli, että se olisi kova pettymys ja että siellä on mm. linnuille kamalia pieniä häkkivekottimia. Tarjonnaltaan eläinkauppa oli kuitenkin laajempi kuin ostoskeskuksen Bosse (tai monet suomalaiset) ja vaikka lintujen osuus olikin hieman epäilyttävä, oli koirille ja jyrsijöille mielestäni hyviäkin tuotteita tarjolla. Tai ainakin niitä samoja tuttuja. Eläinkauppa oli nimeltään Zoomailm. Hinnoissa oli mielestäni vain noin euron eroavaisuuksia eli mitään suuria säästöjä ulkomaanreissuilla ei pääse tekemään. Onneksi jyrsijöiden tuotteet eivät yleensä kovin hinnakkaita olekaan. Tärkeintä on monipuolisuus.

photo 2014-09-28 02.57.17 1_zpspyos83n7.jpg  photo 2014-09-28 03.16.24 1_zps7z57egyh.jpg photo 2014-09-28 03.08.30 1_zpszab8v09q.jpg  photo 2014-09-28 02.59.58 1_zpsh2irlnkf.jpg

Samoja tuotteita löytyy siis Suomesta ja Zooplussasta. Ostamistani Bunny-välipaloista toinen on matopakkaus hamsterille ja toinen on yrttisempi kuutiosekoitus, joka sopii varmasti sitten taas marsuille. Näistä kaikista siis tuliaisena marsuille toinen Bunny-pussi ja lintujen peili, jonka sijoitin aitauksen yläkertaan.

Oskar sai kaiken muun. Labyrintin käystöstä en vielä tiedä. Se vain kiinnosti ostoksena. Vapaaehtoisesti siinä pitää saada tutkailla, herkkuja pitää olla palkkioksi eikä siihen saa missään nimessä lukita. Seinät ovat onneksi niin matalat, että niiden yli voi myös kiivetä pois. Mukana tuli oviaukkoihin sopivat palaset, joilla labyrinttiin voi tuoda uutta muotoa. Tosin en ehkä käyttäisi ovia - kai hamsteri voi jäädä niiden alle jumiin? Eli varauksella ottaisin tämän hamsterille tutkittavaksi esimerkiksi siivouksen ajaksi. Juoksupyörästä sen sijaan olen innoissani! Vanha puinen juoksupyörä oli hieman liian pieni eikä Oskar oikeastaan koskaan innostunut juoksulautasesta. Tuosta on ainakin ensimmäisenä iltana tullut suuri hitti!

Tuotteet aseteltuina:

1. kuva. Tällä laidalla ainoa uusi tuote on ruokakuppi. Yläkerran aukosta pilkistää aiemmin esittelemäni herkkutikku. Kaivelutilaakin on järjestetty.

photo 2014-09-28 09.57.02 1_zpss4wa9k2n.jpg

2. kuva. Tällä laidalla taas on enemmän uutta! Juoksupyörä sopii lähes kolmenkymmenen sentin halkaisijallaan juuri aitaukseen. Sen edessä on yllättävän tilava heinätunneli tutkittavaksi. Vasemmalla näkyy keinulauta. Tekemistä mahtuu paljon enemmän, kun kaksi juoksupyörää on korvattu yhdellä kunnollisella!

photo 2014-09-28 09.55.52 1_zps0ixaycru.jpg