Olenpas laiminlyönyt blogiani.. Viimeiset viisi viikkoa on mennyt nopeasti sekä töissä että sairastellessa, joten jaksamista blogailuun ei juuri ole ollut. Marsuista olen kuitenkin pitänyt huolta ja hyvin ovat molemmat voineet!

Kaikkea pientä uutta olen marsuille keksinyt. Sorruin lopulta jopa lähimarketin marsuherkkuihin. Ostin herkkutangon, jossa oli mahdollisimman vähän kiellettyjä tai eläinperäisiä aineksia. Hunajaa tuntuu olevan eläinkaupoissakin joka tuotteessa, joten siltä on hieman vaikea välttyä, mutta perunaa, hernettä tms. en marsuilleni anna. Tanko oli lopulta todellinen menestys. Sitä on hauska heilutella kuonolla tökkimällä ja syömisasentojen keksiminen yhdessä on oikein hupaisaa. En laittanut tankoa häkin seinää vasten vaan laitoin sen rampin katosta roikkumaan, jolloin tankoa voi lähestyä joka suunnasta.

Ostin myös ruokakauppamme "marsunruokasekoituksen", jossa oli suht hyviä ainesosia. Huonompiakin vaihtoehtoja löytyi, joten suosittelen jokaista marsunomistajaa perehtymään esimerkiksi marsut.netin foorumille kerättyyn sallittujen ja kiellettyjen ainesosien listaan. Annan todella pieniä määriä sekoitusta herkuksi ja ruuaksi en missään nimessä vaihtaisi. Marsulle riittää oikein hyvin heinä, pelletti, vesi, c-vitamiini ja tuoreet herkut. Sekasikiösekoitukset eivät takaa marsuille terveellistä ruokavaliota ja lihottavat - vaikka kuinka värikkäitä ruokakipossa olisivatkin. Nytpä ovat marsuni näitäkin maistaneet ja näyttivät nauttivan. Kerran vuodessa tai parissa jos pienen pussukan ostaa, niin en usko sen marsun elinikään vaikuttavan. Viime vuosituhannella marsut söivät paljon huonommin.


Marsut pyöreän pöydän ääressä. Molemmilla tassut pöydän päällä. Mistähän keskustelevat?


Pöytä käy myös sängystä tai tyynystä.


Viimeiseksi Photoshop-kokeiluni. Myönnän, etten ole kovin paljoa ohjelmaan perehtynyt...

Pian taas uutta päivitystä!