Hyvää juhannusta kaikille!

Me vietetään kesäjuhlaa ihan kotosalla, mutta kokkoa käydään toki kurkkimassa tuossa lähistöllä. Marcel vietti tällä viikolla muutaman päivän "mummolassa", jossa on hieman enemmän metsää tutkittavaksi. Koiruli on aina ihan rättipuhki, kun pääsee takaisin omaan kotiin. Taitaa luonnonhelmassa olla pikkuisen jännempiä hajuja, kuin tällaisessa kaupunkimiljöössä, vaikka onhan täälläkin tarjolla puistomaista pientä metsää. Mulla on kanssa ollut tämä ja edellinen viikko kesälomaa. Pikkuisen on ollut flunssainen olo, mutten ole antanut sen haitata menoa. Sen takia tosin on ehkä tämä puolikuntoinen olokin pitkittynyt vähän turhan moneksi päiväksi.. Ensi viikolla jatkuu työt koko heinäkuuksi ja elokuussa on sitten taas viikko lomaa. Aika vähältä tuntuu, mutta pitää vain sitten ottaa illoista kaikki aurinkoenergia irti. Heinäkuun lopussa olisi Lahdessa kiinnostava musiikkitapahtuma, mutta se vaatisi hieman ylimääräistä rahaa ja vaivaa.

photo 2017-06-16 07.39.57 1_zpsjtguzmrb.jpg    photo 2017-06-04 09.33.33 1_zpswxcss25n.jpg

Kävinpäs pitkästä aikaa Faunattaressa. Jotenkin siellä aina ilahtuu, miten hyvin Suomessa on lemmikeillä asiat. Tai ainakin kaikki edellytykset hyvälle ololle olisi. Faunattareen on tullut paljon suomalaisen YrttiTarhan tuotteita. Laiskiaisena ostin tuollaisen kasvatuspurnukan, josta sain noin viikossa kasvatettua kaksi satsia syötävää marsuille. Toki ulkoa olisi voinut napsia saman (tai isommankin) satsin syötävää eli ehkä tämä on kätevämpi talvella. Meillä tosin jokainen nurmikköpläntti on täynnä koiranpissaa tai rotanmyrkkyä, joten paljoa ei ole uskaltanut ulkoa kerätä.

Toinen suositeltava uutuus on myös Hoikan Herkun tuotteet, joita ainakin Helsingissä jälleenmyy Keskustan eläinkauppa. Toisessa yläkuvassa on Pinja huoltotoimenpiteistä kärsimässä. Edelleen pitää ajoittain pestä laimennetulla Betadinella nisiä. Keskusteluja käydään sähköpostilla eläinlääkärin kanssa ja mietitään, miten toimittaisiin jatkossa. Vointi on muuten ollut nyt hyvä eli ihan paniikkihuolissani en enää ole.

photo 2017-06-16 07.02.05 1_zpsgx9w56w0.jpg    photo 2017-06-16 07.00.35 1_zpskifltxq6.jpg

Lapsuudenystäväni tuli viime viikolla Hämeenlinnan suunnasta meille yökylään. Päätin ehdottaa Hesyä, koska sinne oli aiemman postaukseni lahjoituskassi viemättä. Hänellä on lemmikkinä kissoja, joten Hesyn myymälästä löytyi heillekin tuotteita. Samalla käytiin katsomassa puodin yläkerrassa sijaitsevia kodittomia kissoja. Puodista löytyi Marcelille sadetakki, varatossut ja pallorata. Nykyiset Rukan tossut ovat talvella hyvät paleltumien estossa, mutta yksi tossuista meinaa jatkuvasti irrota. En tiedä onko yksi tassuista hieman erikokoa, koska kyseessä on aina saman tassun tossu - tossusta riippumatta. Rukan tossuissa on vain nilkkakiristys, kun taas näissä löydetyissä on kaksi eri kohdan kiristystä. Näissä ei valitettavasti ole heijastimia, mutta onneksi muista ulkoiluvarusteista niitä löytyy. Pukeminen tosin saattaa olla hieman hitaampaa, joten jätän nämä toistaiseksi kaappiin varatossuiksi.

Keltainen Rukan sadetakki oli kokoa 40 ja sovittaessa hieman liian iso. Muuten sopiva, mutta pissaamaan sen alta ei yllä. Koko tai kaksi siis liikaa. Koetan FB-kirppiksellä sopia vaihdosta tai ensin ostaa käytetyn ja sitten myydä tämän. Plussan puolelle jään varmasti kuitenkin. Tuo keltainen väri on hurmaava ja plussaa tulee vielä selän puolella olevasta vetoketjullisesta taskusta! Taidan laittaa sinne retkille mukaan muutaman kakkapussin!

photo 2017-06-16 06.59.57 1_zpsdzyhlcfx.jpg    photo 2017-06-16 07.01.46 1_zps8tl4y9dg.jpg    photo 2017-06-16 07.00.17 1_zpsiarh6dkr.jpg

Tämä pallorata on itseasiassa kissojen lelu. Näin netissä kuvan pikkukoirasta (en muista oliko jopa samaa rotua) tämän parissa ja kuulemma tykkäsi kovasti! Rata, tossut ja sadetakki maksoivat Hesyllä yhteensä 20 euroa. Kuulemma jo tämä rata on uutena parikymppiä, radan oma pallosetti kympin, sadetakki viisikymppiä ja nuo Karlien kengät parikymppiä. Eli säästöä tuli todennäköisesti aika huomasti ja samalla kaikki rahat menivät Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen toiminnan tukemiseksi. Veikkaan myös, että viemistäni käytetyistä tuotteista Hesy saa usean kympin verran tuottoa. Toki saisivat aika paljon enemmän, jos pyytäisivät tuotteista hieman enemmän rahaa. Ystäväni osti kissalleen valjaat ja fleksin. Uutena ne olisivat olleet 20-30 euroa, mutta Hesyllä setin hinnaksi tuli viisi euroa. Toki hyväsydäminen ihminen (jollainen en taida olla :D ) tarjoutuisi maksamaan enemmän.

Tein vielä pari päivää myöhemmin uuden reissun Hesylle. Jep. Vein myös äitini katsomaan kissoja. Olin pyytänyt poikaystävääni etsimään varaston nurkista edesmenneen hamsterini tavarat. Pari pajutunnelia sekä kiviluolan annan tätini gerbiileille, mutta taas oli iso paperikassillinen vietäväksi Hesylle. Tälläkin kertaa oli pakko tukea toimintaa ja ostaa kymmenellä eurolla toinen pätkä pallorataa ja kaksi saman valmistajan palloa. Ylemmissä kuvissa näkyy radan sisässä vanha marsuillani ollut kissojen helistinpallo. Se oli juuri ja juuri sopivan kokoinen rataan, mutta ylämäissä jumitti. Ostetuista virallisista palloista toinen oli "kirppupallomainen" ja toinen törmäyksissä vilkkuva. Sain myös rataan muutamia päätypaloja, joiden ansiosta sain tehtyä pitkän ja mutkittelevan radan tämän silmukan sijasta. Marcel tajusi jo ensimmäisen radan idean, mutta vilkkuva pallo oli selkeästi aivan liikaa. Se oli niin kiinnostava, että koira meni ylikierroksille ja turhautui, kun ei saanut palloa hampaisiinsa. Pitää siis saada koira iloitsemaan ihan vain pallon liikuttelusta eikä syömisestä. Siltikin suosittelen tätä lelua!

photo 2017-06-15 05.33.02 1_zpsu2ysvhtc.jpg    photo 2017-06-15 05.58.08 1_zpsaqnzqlxr.jpg

Olenko jo kehunut Citymarketin lemmikkiosastoa? Koirille ja kissoille siellä on jo hirmuisesti valikoimaa. Marsuille saa muutamia herkkuja sieltä, mutta suurin osa on väriainekyllästettyä roskaruokaa. Nyt koirien viilennytalustat ovat -30% eli tämän pienimmän hinnaksi tuli alle kymmenen euroa. Ostin tämän jo hetki sitten eli ei ihan samasta palkasta ole nämä kaikki blogauksen luksustuotteet. ;) Marcel suhtautuu näissä suttukuvissa alustaan hieman epäluuloisesti. Ensin siihen voi laittaa tassun, sitten jo toisen, mutta ei neljää. Veikkaan, että jos päivä olisi ollut kuumempi, niin viilennysalusta olisi ollut selkeämpi hitti. Helteitä odotellessa siis! Tämän voisi ottaa myös piknikille mukaan.

Tärkeää marsuasiaa juuri sinulle: Hesyllä oli ilmoitustaululla lappu myytävästä marsusta. Hän oli vähän kuin Pinjan ja Madden risteytys, todella kaunis 4,5-vuotias tyttömarsu. Hänen ystävänsä on ilmeisesti pian poistumassa keskuudestamme, joten uusi koti olisi löydettävä pian. Ilmoitus vaikutti todella asialliselta ja marsu on terve. Tauti ei ole tarttuva. Jos sinulla on tilaa yhdelle marsulle, niin kysy seinäilmoituksesta Hesyltä. En ole netissä sitä nähnyt. Otin lapusta myös kuvan, jos haluat saada sen vaikka sähköpostiisi tai yksärinä Facebookissa. Olen harkitsemassa uutta marsua, mutta haluan vähän enemmän ikäeroa omiin 4- ja 5-vuotiaisiini.