Suunnitelmat alkavat uhkaavasti edetä kohti toimintaa. Keksin viimein asunnostani nurkan, jossa uudesta aitauksesta olisi mahdollista saada nykyistä suurempi. Tulen siis vaihtamaan marsujen ja hamsterin asumukset päikseen. Tällä hetkellä hamsteri sijaitsee olohuoneessa lasitetulle terassille näyttävän ikkunan alla. Marsut taas sijaitsevat huoneen toisella puolella, hieman vinolla seinustalla ja lähellä eteistä. Laskeskelin, että maksimissaan vapaata tilaa on uudella seinustalla 200 cm ja viereisen seinän leveyttä vapaaksi saadaan hieman yli 120 cm. Yli metrin syvää aitausta olisi kuitenkin hankala siivota, joten L:n muoto voisi olla paras. Joskus taisin mainitakin marsuhuonehaaveestani, johon kaavailin helposti lähestyttävää U-mallista aitausta. L on jo vähän edistystä siihen suuntaan!

Seurailin jonkin aikaa huuto.netistä ja tori.fi:stä sopivan kokoisia yhdistettäviä työpöytiä. Taisinpa lähiöni Facebook-sivuillakin kysellä. Ensin löysin valmiiksi L:n muotoisen työpöydän, mutta valitettavasti se ei mahtunutkaan myyjän autoon. Kuljetus ei siis onnistunut ja pöytälevy olikin yllättävän raskas, joten sitä ei olisi voinut julkisissakaan kuljetella. Hinta olisi ollut vain kymmenen euroa eikä olisi tarvinnut palasista yhdistellä, joten harmitus oli kova!

Sitten löysin huuto.netistä ilmoituksen, jossa tarjottiin kahta 120 cm x 60 cm työpöytää korkeussäädöllä. Eli pitkälle sivulle tulisi yhdistettynä pituutta 180 cm ja lyhyelle se koko 120 cm:n matka. Ainoana "huutajana" sain pöydät 46 euron yhteishintaan ja kuljetushinnaksi sovittiin 5 euroa. Pöydät saapuvat asuntooni sunnuntaina! (Pienellä varauksella kuitenkin, koska nettikaupoissa voi aina sattua yllätyksiä...)


photo poumlytauml2_zps1p1ynpbd.jpg


Olin jo ehtinyt ostaa valkoisen Ikean hyllylevyn yhtä laitaa varten... Nyt vähän mietityttää värimaailma, kun hyllylevyjä ei tuollaisena tummahkon ruskeana myydä. En ole googlettamalla löytänyt muualtakaan tuon värisiä. Nähtäväksi siis jää, mistä nappaisen laitoihin materiaalin. Toki muutamalle sivulle tulee haaveilemaani läpinäkyvää pleksiä. Mielessä kävi myös hamsterin aitaus, joka on siis tehty Ikean lasivitriinistä ja josta ovilasi jäi ylimääräiseksi. Varastosta löytyy siis yksi 150 cm lasipala ja varastokopin ulkopuolelle on naapuri hylännyt vaaleanruskean vaatekaapin. Jos vaatekaapista saisi sahattua marsuaitauksen laidat ja sitten laittaisi lasin pitkälle laidalle ja väliin jonkun kivan vaikka tulostetunkin luontokuvan... Menisiköhän suttaisen näköiseksi? Vähän liian itse askarrelluksi? Voi olla. Ehkä vain laitan valkoiset hyllylevyt ruskean pöydän laidoiksi ja kolmentena värinä tulee sitten nuo harmaat jalat. Se siitä yksinkertaisesta ja siististä uudesta sisustuksesta!


pöytä photo 2016-03-16 07.09.49 1_zps4egtde4t.jpg


Toisessa kuvassa joskus piirtelemäni ajatus uudesta järjestyksestä. Kuvan alanurkassa oleva lista on aika lapsen kengissä, joten siinä ei mitään nähtävää.

Jos tuo ikkuna mietityttää, niin vetoa siitä ei tule. Välissä on iso lasitettu parveke ja uusi kotini on paljon tiiviimpi muutenkin, kuin edellinen satavuotias asuntoni. Lisäksi vastapäätä on toinen suuri rakennus, niin suoraa auringonvaloa ei tule myöskään koko häkkiin minään vuorokaudenaikana. Tämänhetkinen marsuaitauksen sijainti on mielestäni jopa liian hämärä päivälläkin. Se saattaa vähän väsyttää vanhinta marsua. Hamsterille taas tuo hämärä sijainti sopii varmasti hyvin.


Suunnittelemisiin siis! Vaikka pöydät saapuvatkin ensi sunnuntaina, niin niitä pitää tosiaan hetki ihmetellä ja rakennusapua saan vasta reilun viikon kuluttua. Toivoisin jo näkeväni marsut uudessa kodissaan ja kenties siellä uuden pienen ystävänkin!