2016-02-05%2001.13.46%201_zpsyffliogl.jpg

Itse tehty marsuasumus on aina persoonallinen ja mahdollistaa yleensä jotakin, mitä kauppojen tehdashäkit eivät. Nykyisen marsuaitaukseni tein ammattiremonttireiskan avustuksella viisi vuotta sitten. Siitä noin vuoden sisään lisäsin pienen yläkerran ja kolmisen vuotta sitten vaihdoin vaneripohjan päälle uuden vahakankaan niittipistoolin avustuksella.

Pidän siitä, että katottoman aitauksen avulla vuorovaikutus marsujen kanssa on paljon helpompaa. Marsuja voi moikata nopeasti ohikulkiessa, syliin ottaminen on helpompaaa ja marsuja voi katsella paremmin. Eläimetkin tuntuvat olevan sosiaalisempia, kun näkevät ympärilleen eivätkä ole "kaltereiden suojissa". Toki katto olisi pakollinen, jos asunnossa olisi vaikkapa kiipeileviä kissoja.

Nykyisen aitauksen laitoina toimivat modulaarihyllyköt ja pieni pätkä päällystettyä vaneria, joka estää papanoita ym. lentelemästä lattialle. Puru tai muu pohjakuivike kyllä pääsisi lentämään laitojen yli ja hyllyväleistä läpi. Nytkin heinätelineen takana on aika paljon heinää jumissa. Olisi mahtava tehdä korkeat pleksilaidat seuraaavaan aitaukseen.

Ryhdyin googlettelemaan..

valmishaumlkkiunelma3_zpsdamiicct.jpg

KUVA 1. Tässä on suomalainen itse tehty aitaus, jonka alla on Ikean pikkupöytiä. Rakastan tuota pleksi-ideaa, jota olen seuraillut vuositolkulla lempi vloggaajani, Piggiepigpigsin videoista. Haluan ehdottomasta nähdä marsujeni pienet töppöjalatkin helposti. Varmasti kuvaaminenkin olisi esteettömämpää. Lisää kuvia tästä kyseisestä aitauksesta ja asukkaista: Karvaisten naisten kylä.

valmishaumlkkiunelma1_zpsysmkxc67.jpg

KUVA 2. Jatkoin googlettelua kutakuinkin hakusanoilla "Ikea guinea pig cage". Tämä on ehdottomasti suosikkini kaikista näkemistäni marsuaitauksista. Lisäksi se on edullinen ja tarpeeksi yksinkertainen, jotta minäkin osaan vastaavan kasata. Aitaus voisi olla kyllä vähän korkeammalla, jotta koirallekin olisi tilaa temmeltää eikä se olisi koko ajan tuijottamassa marsuja.

valmishaumlkkiunelma2_zpstylsrcvk.jpg

KUVA 3. Kermana kakun päällä tässä ovat kaikki tarvittavat osat, jotka aitausta varten tarvitsee. Ylimmän palasen sain kirppisryhmästä vitosella samana päivänä, kun nämä keksin haluta. Projektin ensimmäinen osanen on siis hyppysissäni! En kuitenkaan pidä kiirettä, joten seuraavaa kasauspostausta saakin varmasti odotella​! Tässä vielä linkki yksityiskohtaisempaan kuvadokumenttiin aitauksen rakentamisesta: DIY Guinea Pig Enclosure.

 

Jos mullakin on nyt uusi koti, niin eikö marsuillakin voisi olla?