2016-02-11%2010.45.15%202_zps9vzyody2.jpg

 

Viime jouluksi päätin teettää joulukortit vähän osaavamalla ihmisellä. Edellisjouluna olin tehnyt ne itse, eli laittanut marsut riviin pöydälle kankaan eteen ja yhdistänyt katraaseen jälkikäteen vielä kuvan hamsteristani. Kuva oli mielestäni suloinen, mutta kun valmiit kortit saapuivat Ifolorilta, olivat ne rakeisia, harmaita ja niin täynnä kaikkea pientä sälää, etten ole varma saivatko ystäväni mitään selvää korteistaan. Otin kyllä kuvat järkkärillä ja hyvässä valaistuksessa, mutta ilmeisesti en tehnyt kaikkea tarvittavaa eikä Ifolor katso kuvien laadun perään kehitysvaiheessa.

Sopivasti ennen joulukuuta Mustiin & Mirriin tuli "Eläinten koulukuvaus", jossa oikein mainostettiin, että tulkaas nyt teettämään ne joulukortit. Kuvaaja oli todella ammattitaitoinen. Oli kuulemma kuvannut koko päivän pelkkiä rasavillejä koiranpentuja eikä Marcelinkaan kesytys ollut homma eikä mikään. Taustakankaan ja rekvisiitat sai valita etukäteen esitteestä. Kuvaustilanne tapahtui rauhallisessa takahuoneessa. En ole koskaan harkinnutkaan marsujeni viemistä vastaavaan tilanteeseen, koska olen jotenkin ajatellut sen olevan ruuhkaisessa liiketilassa, jossa mahdollisesti olisi vielä muitakin eläimiä.

Kuvaaja päästeli koiraa kiinnostavia korkeita vihellyksiä ja maiskutteluja, heilutteli leluja, näytti lihapullaa ja rautaisella ammattitaidolla sai napattua parisenkymmentä todella erilaista ja edustavaa kuvaa koiranpennustani. Kuvassa yllä on tauluksi teettämäni mielestäni upean ylväs otos. Siinä taidetaan juuri olla lihapullaa katsomassa? Joulukorttiin valitsin istuvan kuvan, jossa Marcelilla on kieli ulkona ja todella iloinen ilme. Ajattelin, että haluan kirjoittaa siihen toivotukseksi "maistuvaista joulua" tai jotakin muuta vähän erilaista koiraan liittyvää.

Studiokuvaus oli ilmainen ja ainoastaan teetetyistä kuvista maksettiin. Pienen budjetin vaivatessa on siis aivan mahdollista teettää vaikka vain pari pientä valokuvaa itselleen muistoksi. En muista enää miten nopeasti kuvat luvattiin nettisivuille selailtavaksi, mutta niiden ilmaantumisessa kesti kyllä todella kauan. Jossakin vaiheessa menetin jo uskoni ja kävin eläinkaupasta kysymässä onko kaikki kunnossa. Ne olivat siis raakaversioita, joissa näkyy mm. kesken loppuvat taustakankaat. Tilauksen tekemisen jälkeen kuvat vielä muokataan lopulliseen muotoonsa eli kallistakaan tilausta tehdessä ei tarvitse pelätä lopputulosta.

Tilasin joulukortteja aika vähän, koska mielestäni hinnat olivat aika korkeat. Lisäksi petyin hieman. Olisin halunnut siis vain kuvan korttiin ja toivotustekstin kuvan päälle. Sivustolla oli kuitenkin valittuna vain muutama erilainen "joulupohja", jossa täytyi väkisin olla joko todella nolot "lumireunat" tai piirrettyjä eläinhahmoja. Valitsin jälkimmäisen ja "hyvää joulua", kun sitäkään ei voinut vaihtaa. Piirretyt eläinhahmot olivat sinisellä taustalla eikä siihen oikein sopinut tuo oranssi koirani kuva, mutta päätin olla välittämättä siitä. Onhan värien epäharmonisuus ja räikeys samalla lapsekkaan pirteääkin!

Samaan aikaan alkoi postin lakko ja jännitys tiivistyi, saisinko joulukortit ajoissa eteenpäin lähetettäväksi. Viestittelin tuosta kuvaajan kanssa ja hän oli todella asiakaspalveluhenkinen, kun ehdotti voivansa tuoda tuotteet minulle kotiovelle asti heti kun saisi ne käsiinsä. Näin prosessista jäisi pois ainakin yksi aikaa vievä postittelu lakkoaikaan. 

 

Suosittelen siis kyseistä firmaa. Tuotteet ovat varmasti laadukkaita ja oletan niiden viipymisen johtuvan postin lakosta ja hetkellisestä kiireestä. Jatkossa aion kuitenkin etukäteen perehtyä kuvausfirman nettisivuihin ja selvittää tarkemmin, millaisia erilaisia tuotteita on mahdollista kuvista saada. Jonkin sortin perhepotretti on kyllä vielä saatava!