Kirjoitanpas nyt jotakin. Ihan sen kummempia miettimättä tai valmistelematta.

1422497_618842468177332_173513070_n-norm

Pinja:

Tyttönen on ollut oma kipakka itsensä koko kevään. Karva kasvaa hurjaa vauhtia ja pepusta niitä onkin lyhennetty muutaman kerran rastojen ehkäisemiseksi. Pinja on luonteeltaan lähes hyperventiloivan hermostuneen oloinen. Myyntitilanteessa häntä kuvattiinkin kovin säikyksi, mutta ei sellaista pelkäävää säntäilyä mielestäni enää esiinny. Kesyjä siis ollaan, mutta ympärille pitää katsella kuin paraskin pulu - päätä heilutellen ja kroppaa heitellen. Hermostuksissaan Pinja olikin jo tökännyt silmänsä johonkin terävään ja viikon verran piti silmätippoja laitella useasti päivässä. Lopputarkastuksessa todettiin silmän parantuneen hyvin eikä pieni topsipuikolla testailukaan irroittanut uutta kalvoa. Silmä on vaikea täysin parannettava, joten onnea on ollut matkassa!

Pinjan herkkua on kaikki lihottava tuoreruoka (banaani!), rapsutukset otetaan mieluiten niskaan kohdistuen.

 

Benjamin:

Vanhus on edelleen kovin vetreä! Rakastan Benin topakkaa asennetta, joka paistaa läpi aivan kaikessa tekemisessä. Ruokakuppi pitää omia ja jos herkkuja jaetaan, niin oma osuus pitää riuhtaista voimalla antajan sormista. Silitykset hyväksytään vasta kun on jotain syötävää saatu. Sitä ennen työnnetään käsi pois yhä uudestaan, mutta syömisaikaan saa tehdä mitä tahansa. Beni ei kuitenkaan osaa enää pitää huolta henkilökohtaisesta hygieniastaan vaan pippeliä pitää pestä sen puolesta. Luulimme ensin, että alapää on kuivunut, mutta Pinjan silmätarkastuksen yhteydessä eläinlääkäri huomasi "kuivuneen" irtoavan Betadine-pesussa. Tätä toimenpidettä sitten jatketaan kotona tarvittavin välein.

Benjaminin lempiruokaa on kaikki muiden marsujen ruoka, rapsutuksia saa antaa mieluiten otsalle ja nenänvarteen.

 

Luna:

Luna voi aika paksusti. En sanoisi sitä lihavaksi, mutta lattialenkkejä tulee kyllä lisätä! Liekö sitten tepastelut matolla syynä, mutta Lunalta löytyi ensimmäistä kertaa känsä tassusta. Valituksia ei kuitenkaan kuulunut, kun leikkasin sen pois. Toivottavasti ei ala useasti uusiutumaan. Täytyy ehkä etsiä uusia mattoja marsuille?

Lunan lempiruokaa ovat miedot tuoreet, sokerinen aiheuttaa puistatusta, rapsutusta otetaan mieluiten leuan alle ja niitä osataankin kerjätä ihan omatahtoisesti nenää kattoon kohottamalla.

 

Oskar:

Uusin tulokas touhuaa ahkerasti valtakunnassaan! On kyllä hienoa seurata hamsteritalon kehitystä. Nyt on kokeiltu jo monia uusia herkkuja ja sisustus alkaa vakiintua. Poikaystäväni osaa käsitellä Oskaria hienosti ja sängyllä makoillen ollaan jo tehty tuttavuutta. Täytyy joskus malttaa ottaa kuviakin! Selvästi hamsu vielä ennemmin liikkuu hämärässä, kun muu väki on hiljaa, mutta kyllä kutsuttaessa tullaan jo ulos iltapalaa etsimään.

 

Häkit:

Marsuille ei ole hirmuisesti uusia virikkeitä tullut. Oikeastaan olen vaihdellut takaisin parin vuoden takaisia virikkeitä, joita Pinja ja Ben eivät ehkä ole nähneetkään! Ostin alunperin Oskarin häkkiin kiinnikkeellisen kepin (lintujen orsi) mutta siitä tulikin marsuaitauksen keppi, johon voi sitten nojailla, kun kurottelee herkkuja. Oskarille on uusi juoksupyörä hakusessa, kun puinen alkaa olla hieman pieni ja jokseenkin pissainen. Ajattelin kokeilla lautasmallista virikettä, mutta odottelen vielä vastausta MegaEläimestä, että onko tukusta lähettää lilan väristä minulle. Ihana, että selvittävät! Yhden illan ajan kokeilin isohkoa muovista juoksupyörää, josta kuitenkin lähti ihan hirvittävä "ikkunanpesuääni" ja se sai sitten lähteä. Oskar siitä kyllä piti, mutta minulla ei ollut mielenkiintoa alkaa askartelemaan virityksiä äänen vaimentamiseksi. Nukun kuitenkin samassa huoneessa, joten en ota riskejä! Keskustan Eläinkaupan ihana myyjä otti juoksupyörän vastaan vaikka kuitinkin olin jo kadottanut.

 

Pitää alkaa julkaisemaan kuvia täälläkin. Paljon tulee nykyään räpsittyä kännykällä, iskettyä samantien Instagramiin ja unohdettua koko kuvat. Jos haluat seurata, niin täältä löytyy siis joitakin kuvia mursusista ja ensimmäistä kertaa minustakin:

http://instagram.com/furiae689#