Paljon on ideoitavaa edessä ja lompakko tulee kiittämään vielä monesti. Nykyiseen viritelmään olisi eläinsuojelulla varmasti sanottavaa, jos se näin toteutuisi.

photo elaumlinsuojelu_zps2bb18a3f.png

Terraario on tuossa väliaikaisesti, kunnes saan ostettua isomman hamsteriasumuksen. Tuo käy kääpiöhamstereille, mutta isompi olisi plussaa - ja varsinkin se syyrialainen hamsteri. Jos ei heti toisesta rikkeestä hoksottimet kerro, niin stereot pienen eläimen korvien vieressä ei olisi kovin hyvä asia. Ne ja levari saavat jossain vaiheessa oman tason tietokoneen vierestä. Sitä varten pitää ensin ostaa nurkkamallinen työpöytä, jotta saan lisätilaa. Seinät alkavat loppua kesken ja siksi innostuin perjantaina ostamaan Fidasta tuon sermin. Mulla ei ole erikseen makuuhuonetta vaan pieni syvennys, jossa on sänky ja kirjahylly sekä nykyään poikaystäväni parit kitarat. Uusi taso voi varmaankin tulla hieman sermin eteen näyttämättä pöljältä?

photo IMG_6917_zps2f60f834.jpg

Brain train -lelu on ostettu marsuille. Toivottavasti hoksaavat idean! Jos eivät, niin saavatpahan vähän ihmeteltävää kuitenkin. Pitää keksiä jotain vahvasti tuoksuvaa ruokaa, joka kannustaisi yrittämään vähän pidempäänkin. Kuvan kuppi ja pesä ovat hamsterille. Älypeli Itäkeskuksen Megaeläimesta, muut sen viereisestä Faunattaresta.

photo IMG_6921_zps89790fbc.jpg

Suomalaiseen Kirjakauppaan on tupsahtanut tänä vuonna suloisia pieniä eläinkirjoja! Noin 13 euroa maksoivat kappaleelta ja pakollisen marsukirjan lisäksi päätin tutustua kääpiöhamstereihin. Kirjassa tosin käsitellään näitä neljää alalajia yhtenä könttinä, joten ihan hirveästi se ei ole vielä vakuuttanut. Täytyy lukea muutakin tietoa, mikäli nyt kääpiöhamsteriin päädyn. Hamsterikirjoja mulle on kertynyt muutama jo aikaisemmin. Täytyy tämä marsukirjojenkin ostelu lopettaa jossain vaiheessa, sillä uusia kirjoja ja painoksia ilmestyy ainakin kerran vuodessa enkä ole enää ihan varma mitä mulla on tai mitkä niistä olen lukenut!

photo IMG_6919_zps52e12f40.jpg

Näistä ostoksista olen erityisen innoissani! Itiksen Faunattaresta nämäkin. Ruokakippo menee marsuille, sillä se on samanlainen kuin siellä jo oleva, mutta pienempi. Tämä menee yläkertaan ja sieltä nappaan hamsterille kaksi pientä ruokakippoa käyttöön. Puinen linnake on myös Faunattaresta ja varsin monipuolisen näköinen. Vielä enemmän linnaa muistuttavan haluaisin, ja joskus olen nähnyt myös sellaisen, joka muistutti pientä ravintolaa ja siinä oli pieni terassikin. Se olisi söpö!

photo IMG_6922_zpsbbcbd158.jpg

Nämä puutikut tilasin joskus Zooplussasta, mutta ne eivät ole marsuja kiinnostaneet. Otukseni eivät muutenkaan jyrsi ympäristöään vaan pelkästään selkeää ruokaa, niin ei ihmekään ettei kiinnosta. Iso lehdellinen oksa saattaisi olla jännempi. Ehkä tästä löytyisi iloa hamsterille?


Suunnittelu ja shoppailu on niin mukavaa! Joko kerroin millainen asumus tulee sittenkin tuohon nykyiselle stereotasolle? No tällainen:

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10119206/