Kopioinpa aikani kuluksi Marsumayhem-blogista kyselyn. Sitä oli muissakin blogeissa jo lainattu.

 

1379339_757114384315009_537182599_n-norm

 

1. Kuinka vanha olit saadessasi ensimmäisen marsusi?

Alle kouluikäinen. Se oli äitini marsu ja sain välillä pitää sitä sylissä. Se ei kuitenkaan sairautensa vuoksi ollut meillä kovin kauaa. Tämän jälkeen tulikin marsutaukoa aikuisiälle saakka.

 

2. Mikä oli ensimmäisen marsusi nimi ja tyyppi/rotu?

Tuhnu. Se oli risteytysuros läheisestä eläinkaupasta.

 

3. Mikä on parhain marsurotu sinun mielestäsi?

En ole vielä päässyt moneenkaan eri rotuun tutustumaan. Mitä pörröisempi ja sekalaisempi, sitä suloisempi, mielestäni. Luonteeseen saattaa vaikuttaa jonkin verran rotu, mutta ounastelisin yhteisen huolenpidon olevan tärkeämpää luottamuksen kasvattamiseen ja täten rohkeuteen ihmisten lähellä. Taustat haluan marsustani tietää, joten eläinkaupasta en usko enää marsua ostavani.

 

4. Kuinka monta marsua tällä hetkellä omistat ja mitkä ovat heidän nimensä?

Kolme marsua. Luna on ollut minulla kahden kuukauden ikäisestä, Pinja tuli vuoden ikäisenä viime kesänä ja Benjamin neljän vuoden ikäisenä hieman ennen Pinjaa.

 

5. Mikä on marsusi lempiherkku?

Vehnänoras! Kaikki sokerinen kuten viinirypäleet ja banaani menisi myös, mutta ne ovat meillä lihottavuutensa vuoksi harvinaisempia herkkuja. Yrttejä koetetaan kovasti nautiskella sekä kuivattuna että tuoreena.

 

6. Millainen häkki sinulla on marsuillesi ja minkä kokoinen se on?

Itse tehty aitaus pöydän päällä. Pääkerros on sisämitaltaan 145 cm x 68 cm. Ylempi kerros on paljon pienempi hengailukerros. Varastosta löytyy iso tehdashäkki, jota en ole vielä osannut liittää tähän kokonaisuuteen. Ehkä joskus?

 

7. Ajatteletko ottavasi enemmän pienlemmikkieläimiä jatkossa?

Ainakin toivon, että minulla olisi aina lemmikkejä kodissani. Hamsteria olen tällä hetkellä hankkimassa ja ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa kodissani olisi koirakin, mutta siihen en ole vielä valmis. Haluan perehtyä aina tarkkaan eläinteni tarpeisiin ja luulen, etten yksin asuvana vielä voisi antaa tarpeeksi virikkeitä ja aikaa koiralle.

 

8. Missä pidät marsujasi?

Aitaus on keittiössä pöydän päällä. Marsut saavat juoksentelutilaa välillä eteisestä, välillä keittiöstä tai olohuoneesta. Eteinen on helpoin järjestää turvalliseksi, koska sieltä ei tarvitse tukkia kuin ovensuu. Muualla saa järjestellä toistaiseksi vähän enemmän.

 

9. Mitkä ovat marsunomistuksen hyvät ja huonot puolet?

Marsut ovat suloisia otuksia, suuria persoonia ja niiden touhukasta maailmaa on rentouttavaa seurata. Ne tuovat huudoillaan eloa perheeseen. Huonoja puolia ei ole, ellei ole laiska ja kyllästy viikoittaisiin pakollisiin hoitotoimenpiteisiin. Tai jos pääsee unohtumaan virikkeet eikä ymmärrä miksi marsut vain kököttävät tylsinä. Lemmikin pitäminen vaatii aina sitoutumista.

 

10. Mitkä ovat marsujesi lempinimet?

Ne ovat välillä Karvapeppuja, Pörrönaamoja tai Mursuja. Benjamin on Ben, Beni tai Benben. Muilla ei taida olla nimestä väännettyjä lempinimiä, kun omat nimet ovat valmiiksi niin söpöisen lyhyitä.