Löysin olohuoneestani tyhjän nurkan, jonka ajattelin täyttää. Pitkään on mielessä pyörinyt uuden lemmikin hankinta, mutta mihinkään kovin vaativaan suurempaan lemmikkiin ei taida vielä aika olla valmis. Lapsuudestani muistan gerbiilit. Ne eivät minuun niin iskeneet vaikka paljon touhusivatkin. Ensimmäinen oma hoidettavani oli syyrialainen hamsteri, Shaggy, joka asusti nelikerroksisessa tehdashäkissä sohvani vieressä.

Sitten muistin. Hamsterin haparoivaa voimailua oli rentouttavaa katsoa! Harmi, että luksuslinnake oli teinipuuskissa heitetty menemään. Se ei edes jatkanut matkaansa uudelle omistajalle. Aivan samanlaista en Suomen eläin- tai nettikaupoista löytänyt, joten aloin pohtimaan terraarioita.

Taisin kuitenkin hieman hätiköidä.

photo ter70_zpse7770a19.jpg

Helsingin Keskustan eläinkaupassa kohtasin tätä muistuttavan käytetyn terraarion. Poikkeuksena takaritilän puuttuminen sekä kattolasi, joka on irrotettava ja kahdessa osassa. Paikanpäällä arvioin, että terraario on ihan kiva ja kookas hamsterille. Ehkä liukuovien vuoksi helppo siivottava? Myöhemmin kuitenkin ilmeni, että syyrialainen hamsteri tarvitsee asumuksekseen vähintään 70 cm x 40 cm pinta-alaltaan olevan häkin. Tähän voi tehdä pienen poikkeuksen, mikäli häkki on monikerroksinen.

Nyt nielen.. yllätykseni.. ja tutustun muihin hamstereihin, jotka ovat paljastumassa nekin aika tapauksiksi! Mutta kuinka valita? Sisustussuunnittelu jatkukoon siihen asti - sekä tietojeni päivitys. Se onkin selkeästi tarpeen, sillä olisin aivan hyvillä mielin laittanut tavallisen lemmikkihamsterin tuohon asumukseen. Toki mielessäni on hurjat viritelmät mitä suloisimmilla sisustuksilla, mutta silti.


VENÄJÄNKÄÄPIÖHAMSTERI ELI TALVIKKO

KIINANKÄÄPIÖHAMSTERI

ROBOROVSKINKÄÄPIÖHAMSTERI

CAMPBELLINKÄÄPIÖHAMSTERI