Ainakin minuun olisi tepsinyt rakkaiden harrastusten kautta kieliin tutustuminen. Ostin Stockmannin poistohyllystä marsuihin liittyviä kirjoja, jotka maksoivat yllättäen vain kaksi euroa kappale. Hämmästyin myös aikalailla kirjojen laatua, sillä varsinkin Första boken om marsvin och hamster on aivan mielettömän suloisesti kuvitettu, sisältää paljon asiaa lemmikin onnellisesta elämästä ja jopa syvemmästä luonteesta ja alkuperästä! Ei siis pelkkä lastenkirja vaikka kansi antaakin muuta ymmärtää.

Huomasin, että tekstinymmärrykseen auttoi, kun aiheet olivat ennestään lähellä sydäntä, sanat sitä kautta pääteltävissä, ja koska asiat olivat minulle rakkaita, halusin myös ahmia kirjaa samantien. Kun huomasin ymmärtäväni, tuli onnistumisen tunne, joka entisestään palkitsi jatkamaan. Smådjursboken on tehty asiallisemmaksi, kuvitettu lähinnä mustavalkoisin piirroksin ja sisältää tietoa niin monesta eläimestä, että lopulta yhtä yksittäistä käsitellään aika vähän.

Marsu- ja hamsterikirja oli todella viihdyttävä ja jotenkin kuvittaja vaikutti 2000-luvun Villivarsan(?) sarjakuvapiirtäjältä. Ehkä onkin. Erittäin eläväistä ja sympaattista kuvitusta!

 

photo bb591ae5e13201a4b779480f8a6d9bffimage263x350_zpsb658fd01.jpg     photo forsta-boken-om-marsvin-o-hamster_zps6b0a2048.jpg