No okei okei, myönnettäköön heti alkuun, että tulossa on blogauksia myös Helsingin Itäkeskuksen Faunattaren sekä Keskustan Eläinkaupan löydöistä. Noissa kahdessa on selkeästi eniten panostettu jyrsijöiden virikkeisiin ja varsinkin Keskustan Eläinkaupassa ollaan valmiita tilaamaan asiakkaiden havittelemia tuotteita. Megaeläimestä taikka Mustista ja Mirristä en ole toistaiseksi löytänyt mitään kummempaa marsuilleni. Espoon Isoon Omenaan on avattu uusi eläinkauppa Fast'n'Furry, mutta siellä en ole vielä käynyt. Kohtahan on luvassa taas Lemmikkimessut, mutta siellä ei yleensä ole kuin samojen kauppojen samat tuotteet samassa nurkasssa.

Lähin Musti ja Mirri sijaitsisi asuntoani vastapäätä. Välillä käyn sieltä heinää ostamassa, mutta marsuille ei ole myynnissä juurikaan leluja eikä elintärkeää c-vitamiinia saa syötävinä tabletteina vaan myynnissä on ainoastaan (ainakin tuossa liikkeessä) rakeita ja veteen liuotettavia jauheita yms. Minä haluan pitää marsujen juomaveden puhtaana sekä olla aina varma, että marsut ovat saaneet oikean päiväannostuksen, joten ostan vain tabletteja. Välillä Megaeläimen heinä oli muutaman sentin halvempaa, mutta jossakin vaiheessa en ollut enää tyytyväinen laatuun. Toki Suomen kokoisessa paikassa heinät tulevat varmaankin aika samoista paikoista myyntiin.

Briteissä näyttäisi olevan hieman enemmän valikoimaa ja selkeästi on mietitty mitä marsun massuun saa päätyä. Ei mitä tahansa väriaineita, ei sopimattomia aineksia seassa. Eurooppalainen Zooplus-verkkokauppa tarjosi hyvän starttipaketin minulle aikoinaan, mutta mielestäni Faunatar on jo tuonut lähes kaikki samat tuotteet valikoimiinsa.

Nyt tilasin jo toisen kerran tuotteita täältä: http://shop.piggiepigpigs.com/

Kauppaa pitää Laura, jolla on itsellään marsuja, rottia ja aiemmin myös hamstereita. Siis varsinainen jyrsijäekspertti! Hänen ansiostaan oikeastaan sain kuullakin itse tehdyistä häkeistä ja monista muista marsujen huolenpitoon liittyvistä asioista. Olen tilannut aikaisemmin käsintehtyjä pehmopetejä häkkiin, ja nyt kun kauppa on laajentunut myymään myös Lauran lempituotteita, päätin ostaa marsuilleni herkkupaketin. Varsinkin Burgess Excel -tuotteita olen himoinnut Suomeen videoiden perusteella.


photo pigiepigpigs2_zpsa360f4dd.jpg

Kuvassa siis kaikki tilaamani tuotteet! Summaksi tuli 14,30 £ plus postituskulut 5,45 £. Mielestäni sain tuolla summalla enemmän vastinetta kuin edellisellä eläinkauppareissullani. Suurimmaksi hitiksi nousivat taka-alalla olevat Square snacks ja Salad snacks. Pikkukuutiot ovat terveellisiä heinäpalkkioita ja salaatti taas monipuolisti hieman päivittäistä makumaailmaa. Taka-alalla olevat puupalikat eivät hirveästi ole maistuneet, mutta toisaalta omat marsuni eivät koskaan järsi huvikseen vaan kaiken pitää olla täysin syötävää. Saavatpahan vähän nostella tassujaan, kun häkinpohjalla on tuollaisia palikoita esteenä. "Puuheinäpallo" on ollut kiva lelu, mutta ei sitäkään ole tuhottu. Keskellä kuvassa oleva naruhärpäke on ollut mieluinen nyittävä. Se on saatu jo puolitettua ja on monesti tiputettu! Etualalla olevat kolme siemenklönttiä ovat narussa ja häkin kattoon ripustettuna marsut eivät onneksi ole päässeet käsiksi kaikkiin klöntteihin kerralla. En välttämättä tilaisi tuota enää uudelleen, mutta saa kai marsukin välillä syödä epäterveellisen herkun, jos pääruoka on kunnossa?

Jänniä ja vähän erilaisia virikkeitä siis! Varmasti nämäkin kantautuvat jossakin vaiheessa Zooplussaan tai jopa Faunattareen, mutta toistaiseksi on kiva saada vähän spessua ulkomailta. Halvalla ja nopeasti. Lisää raporttia sitten taas joululahjoista!