Jos ei ole tyynyä, johon nojata, voi aina laittaa tassun leuan alle.


Tassut sivuille ja massu alas!

Tämmöistä kuuluu meidän marsulaan. Toki meillä on myös kiipeilty ja hyppelehditty paljon! Kesällä onkin tärkeää, ettei marsuhuoneeseen tule liian lämmin, jotteivät marsut aivan laiskistuisi! Meillä ei onneksi lämpene huoneista kuin ainoastaan eteinen. Olen myös tuonut koivunoksia herkuiksi marsuille. Hyvin ovat tänäkin kesänä maistuneet! Muita herkkuja on ollut nyt viime viikkoina vaikeampi löytää, kun pihojen ruohot on leikattu niin lyhyiksi. Paljon on myös city-kaneja, jotka syöpöttelevät samoja voikukkia.

Viikolla säikäytin marsuset, kun vuorotellen käytiin kattoterassilla istuskelemassa. Samalla leikkelin marsujen turkkeja saksilla lyhyemmiksi. Suurta eroa en kyllä lopputuloksen ja alkuperäisen välillä huomannut, mutta marsuilla oli ainakin yllättävän mukavaa toimenpiteen aikana. Lunakin (tummempi kuvassa) vain levitti tassut sivuille samaan tapaan, kuten Miri alemmassa kuvassa, ja haisteli uteliaana luontoa. Harmi, ettei tuosta toimenpiteestä ole nyt kuvia. En yhtään arvannut, että marsut olisivat niin söpösti ja nätisti leikkuun aikana!

Huomasin muuten turkin saksimisen yhteydessä, että Mirillä on luonnostaan paljon paksumpi ja tiheämpi turkki. Se onkin nyt paljon aiempaa pörröisemmän näköinen, kun taas Luna näyttää sen vierellä jopa pienemmältä, kun turkki ei juurikaan leikkuusta muuttunut.