Pitkään olen miettinyt, että mitä tekisin marsujen aitauksen heinä- ja pissanurkkaukselle. Aitauksessa on tähän asti ollut kaksi kivan väristä vaaleanviolettia pissa-astiaa. Nurkkamallinen on pisuille ja suorakulmainen syödessä tippuville heinille. Näin kaksi pientä vie kuitenkin paljon tilaa, kun väliin jäävää kaistalettakaan ei voi oikein käyttää. Lisäksi haluan, että marsut mahtuvat samaan aikaan vierekkäin syömään heinää. Nyt vuorotellaan, kun toinen syö edestä ja toinen syö hieman sivulta, pitäen tassuja astian reunalla. Sopuisasti ruokailu on mennyt ja kunhan vuorottelevat, niin ei se kauhean epäergonomistakaan ole. Siivouskin toisaalta nopeutuu, kun on vain yksi putsattava astia, ja mikäli haluan joskus kolmannen marsun, niin tilanjako on tärkeä asia heinätelineen läheisyydessä.

Olen kierrellyt kauppoja, mutta aina ovat säilytyslaatikot olleet liian isoja tai kissanhiekkalaatikot liian syviä. Nyt kuitenkin kävin viereisessä SaiturinPörssissä ja voi kun löytyikin sopiva! En tosin ole sitä vielä testannut, mutta ulkoisesti näyttää hyvänkokoiselta! Kokoja oli kahta erilaista. Valitsin pienemmän, joka maksoi yhden euron. Ostin samalla lyhyempiharjaksisen harjan, jolla saan putsailtua karvoja fleecestä nopsemmin kuin aiemmalla löppänällä.

SaiturinPörssistä olisi saanut halvalla myös pieniä kangaspetejä. Jotkut käyttävät Ikean säilytyslaatikoita suunnitellessaan marsujen häkkejä hyllyihin ja tästä kaupasta vastaavia löytyisi myös. Lisäksi oli vaatesäilytyksen tarkoitettuja kangasputkiloita, joista leikellään marsujen mökkejä. Kaikista kutkuttavin ostos olisi ollut normaalia pikkuisen isompi lasten vessajakkara, joka oli läpikuultava pinkki eläintassukuvioilla. Sehän olisi ollut vähän vastaava hankinta kuin ulkomailla suosittu Pigloo! En kuitenkaan moiseen sortunut, kun se ei aitaukseen mahtuisi ja lattialle taas löytyy jo tavaraa. Näyttäisi se ehkä vähän hassultakin, jos säilyttäisin olohuoneen kirjahyllyssä lasten vessareissujakkaraa..

Kunhan laitan uuden laatikon aitaukseen, niin täytyy alkaa samalla pesemään sitä uusilla aineilla. Minulla on Faunattaresta hankittua mietoa kissojen vahingoille tarkoitettua pesuainetta, mutta nyt voisin alkaa käyttämään kemikaalitonta etikkaa. Muiden kokemusten perusteella se on yhtä tehokasta, ja toisaalta jos aineesta jää jäämiä laatikkoon, niin marsut eivät nuole itseensä mitään mahdollisesti haitallista.
 

"Päästä jo kotiin.."


"Nää on vääriä herkkuja..."