Kauhiasti ehtii tapahtua lyhyessä ajassa. Taaskin saan katsahtaa tuimasti Faunattareen päin. Kesällähän heidän kortinlukijansa oli rikki ja näin he nappasivat jälkikäteen tililtäni, mitään ilmoittamatta, opiskelijalle isohkon kertasumman. Valitin asiasta, koska samaan aikaan taistelin sairaan marsun kanssa ja jokaista senttiä tarvitsin. Vastattiin, että ihan laillisesti tässä toimitaan. Sen jälkeen on tuntunut asiointi kaupassa jotenkin nihkeältä. Ehkä kuvittelen. Eilen sitten ihmettelin, kun marsut tuijotti säikähtäneesti toisiaan ja Luna kökötti uudessa astiassa. Tänään tajusin, että yläkerran portaista oli yksi rappunen irronnut ja Luna oli todennäköisesti sen takia kompuroinut alas. En edes jaksa harkita mainitsevani tästä kauppaan. Varmaan kysyisivät kuittia ja sanoisivat, ettei voi olla heidän tuotteensa.

Painoimme rappusen takaisin teräviin piikkeihinsä. Nyt se tuntuu olevan ihan tanakasti kiinni. Marsut ovat ottaneet tänään rennosti, mutta syöneet kyllä ja Luna liikkuu ihan hyvin. Säikähti vain.

Kokeilin tänään myös aikaisempien pisuastioiden pesemistä etikalla. Hyi. Melkein pökräsin pesutuvassa kamalasta hajusta. Pian tajusin, että haju johtuu ihan vain etikasta. Päädyin luopumaan sekä uudesta haisevasta pesuaineestani että pinttyneistä astioista. Kokeiltaisiinko sitten sitruunahappoa? Se ei kuulemma haise. Uusi astia on ollut ihan käypä, mutta marsut yhäkin tottuneesti vuorottelevat heinänsyönnissä ja koska laidat ovat niin matalat, purua lentää lattialle päivittäin suhteellisen paljon. Sotkuja korjatessani huomasin myös rikkaimurini rikkoutuneen, äh. Kapea suulake siitä on jo aikoja sitten kadonnut, joten matoilta ja nurkista on inhottavaa koettaa saada puruja imuroitua. Nyt imurin reiän edestä sisäpuolelta on kuitenkin kadonnut suojaläppä, joka estää imuroitujen sotkujen valumisen takaisin ulos. Eli imuroinnin päätteeksi pitää joka kerta kääntää rikkaimuri ylösalaisin ja tyhjentää pienetkin määrät roskikseen.

Pesin samalla myös syksystä saakka kattoterassilla olleen muovisen säilytysarkun. Laitoin sen aitauksen alle lattialle ja täytin fleeceillä sekä pyyhkeillä. Siirsin sitten aiemmin lattialla olleen pienen mustan säilytyslaatikon toisen viereen kirjahyllyyn. Nyt kirjahylly on vieraille siistimmän näköinen, kun marsujen tavaroita ei enää pursua hyllyistä. Näkyy ainoastaan säilytyslaatikoita ja cd:itä.


Sain myös inspiraation ja keksin uudenlaisen marsuaitausmallin. L-kirjaimen muotoista ja muuta nurkkiin sovitettua mallia olen nähnyt sekä kirjahyllyissä monella tasolla olevia, mutta minä haluaisin U-kirjaimen muotoisen! Mikäli joskus tulevaisuudessa saamme yhden ylimääräisen huoneen ja ehkäpä oman asunnon, niin marsuhuone olisi mitä söpöin harrasteajatus! Tokihan huoneeseen voisi koettaa vain mahduttaa mahdollisimman ison neliön/suorakulman muotoisen aitauksen, mutta sitä siivotessa tai marsuja syliin kalastellessa pitäisi mahdollisesti kiipeillä aitaukseen sisälle. Sen täytyisi myös olla lattialla, jolloin asunnossa ei varmasti pitäisi olla vetoisaa. Nykyäänkin pitää häkkiin kurotella, joten en paljoakaan syvempää haluaisi. U-malliseen voisi vielä asettaa tuolin keskelle ja jäädä ihastelemaan temmellystä! Oven tilalla voisi olla pieni portti, jotta huoneeseen näkisi aina ja sinne kantautuisi elon ääniä. Tuo ylätaso ei olisi mitenkään pakollinen, mutta hauska siitäkin on haaveilla. Ei rajoiteta haaveilua, ettei tulla ihan tylsiksi!
 

Paint-töherrykseni