Innostuin ajatuksesta vaihtaa leppähake pois ja tehdä hieman muitakin muutoksia marsujen häkkiin. Aitauksen täyssiivoukseen kuluu 25 litraa Faunattaren leppähaketta. Tästä viikon tai parin kuluttua teen vielä pikkusiivouksen, johon kuluu Faunattaren pienempi leppähakepussi. Koko taitaa olla kymmenisen litraa. Eli kuukaudessa kuluu noin pari jätesäkillistä leppähaketta. Se on hirmuinen määrä ja paljon ekologisempaa olisi pitää kangasta alustamateriaalina. Toki siivousvälit lyhenevät. Leppähake imi todella hyvin virtsan eikä hajuhaittoja tullut. Kangas ei ime niinkään hyvin ja varmasti haisee. Veikkaan, että siivousväliksi tulee pari päivää parin viikon sijasta. Ja toisaalta taas jatkuva pesukoneen käyttö ei ole sekään ekologista, mutta siinä ei tule näkemään sitä hurjaa kasaa roskiin menevää jätettä!

Samalla suurensin häkin yläkertaa ja nostin sen ylemmäksi, jotta se ei olisi niin hämärä lymyilypaikka. Yläkerran teko sujui todella nopeasti, kun aiempaa kokemusta oli jo ja aivan oma niittipyssy käytössä. Sen sijaan edellisen irroitus oli yhtä tuskaa, kun nippusiteitä oli joka puolella. Edellinen taso opetti aika hyvin, mitä pyyhkeitä kannattaa käyttää. Moniin käsipyyhkeisiin jäi liian helposti marsujen kynnet kiinni ja koirille tarkoitetut kurapyyhkeet taas nappasivat kaikki karvat, purut ja heinän itseensä kiinni aivan liian tiukkaan. Fleece tuntui ehdottomasti parhaalta ratkaisulta. Yläkerrassa onkin Ikean fleece-vauvapeitto ja alakerrassa Tarjoustalon fleece-päiväpeitto. Ikeasta olisi päiväpeittojakin saanut muutamalla eurolla, mutta en jaksanut enää uudelleen sinne lähteä, kun ei Tarjoustalonkaan olleet kuin 9 euroa. Teki mieli ihan vitsinä ostaa sellaisia ysäri-fleecejä, joissa oli delfiineja tai susia, mutta ehkä se olisi näyttänyt liian karulta. :D

 

IMG_1754.jpg

Marsuilta sai aika pian palautteen uudesta ratkaisusta. Pari popkornausta nähtiin heti. Tilaa oli hurjasti enemmän, kun katto nousi ja kukkaruukut olivat pois tieltä. Laitoin puumökin ensin aivan liian lähelle rappusia ja sinne väliinhän alettiin heti tunkemaan. Siirsin sen sitten kauemmaksi, että voi taas pomppia nopeasti mökin päälle - ja siellähän käytiin! Luna jäi myös tuijottamaan ihmeissään olohuonetta (tai telkkaria), joka näkyi nyt laajempana nurkasta. Yläkerrassa kävi kumpikin kerran, mutta ei se niin hirveästi kiinnostanut, kun eihän siellä ollut ruokaakaan! Rappusia pitkin alastulo ei marsuista ollut hauskaa. Hirmuisen hiljaa tultiin alaspäin. Sen jälkeen tein yhdestä taikiksesta nuo kaiteet ja varmaan pitää vielä nostaa rappuset loivemmiksi esim. uuden tiilen avulla. Vaarallisen liukas se ei kuitenkaan ole, mutta ei siitä samaan tapaan juosta voi kuten edellisestä, joka jäi tukipalkiksi tason alle. Vanha hyötykäyttöön!

 

tuttu2.jpg

 

Tässä linkki sivuille, jonka pitäjän marsuharrastus antaa minulle inspiraatiota: http://www.piggiepigpigs.com/. Löysin Youtube-videonsa vasta muutama päivä sitten ja on ollut hirmuisen opettavaista kahlata läpi videonsa viimeisen kolmen vuoden ajalta. Tilasin häneltä juuri muutaman käsityönä tehdyn sisustustarpeen, johon sain valita käytettävät kankaat. Toivottavasti saapuvat pian!

 

tuttu1.jpg