Hei taasen! Vietin jokin aika sitten viikon Berliinissä ja sen jälkeen jäi liiankin helposti mm. tämän kirjoittelu vähälle. Koetan nyt korjailla asiaa.

Aluksi jännäsin hirmuisesti, että miten poikaystäväni selviää talon ja marsujen hoidosta, mutta loppuen lopuksi kaaokselta säästyttiin. Tosin meidän huushollissa on jaettu niin, että minä olen tiskaaja ja Janne pyykkääjä, joten tietenkään tiskeihin ei oltu tässä ajassa koskettu... HYI. Tein päiväkohtaisen listan marsujen hoitoon ja sitä oli seurattu hyvin. Punnitseminen oli tosin osoittautunut liian haastavaksi ensikertalaiselle, mutta yhden viikon tauko painon seuraamisessa ei ollut haitannut.

Oli hassua tulla takaisin.. Marsut näytti niin isoilta! Mirikin oli mielestäni paljon vaaleampi kuin aiemmin ja kummankin turkit taas kasvaneet hirmuisesti. Ne olivat myös poissaollessani oppineet kerjäämään. Näiden kahden viikon aikana kerjääminen on ollut joka-aamuista ja alkanut viimeistään siinä vaiheessa, kun jääkaapin ovi aukeaa. Luna tykkää nykyään myös makoilla heinätelineen alla, Miri viihtyy vielä jonkun suojan alla ennemmin.

Poissaollessani marsut olivat keksineet myös jyrsiä kaksi isoa reikää punottuun puutunneliinsa. Reikien täytyy olla juuri tietyssä asennossa kohti kattoa tai muutoin tunnelia pitää pyöritellä oikeaan asentoon. Hirmuisen söpöä, mutta toivon, että eivät enempää tuota tuhoaisi. Puutunneli on jo aika raisun näköinen eikä uuden ostaminen auttaisi tilannetta varmasti yhtään - taas saisi vain uutta syötävää.


Paluuni jälkeen heti seuraavana perjantaina tuli kotiimme tuholaistorjuja muurahaisten vuoksi. Tässä pari kuvaa marsuista evakossa. Oli samalla ensimmäinen kerta ulkona, joskin poikaystävän tekemä aitaus ei kyllä ihan ulkoiluun sovellu mielestäni.. Ei se mitään, sillä eivät marsut sen kolmen tunnin aikana juurikaan uskaltaneet liikahtaa. Kuuntelivat ihmeissään koirien ja lasten ääniä.

evakossa3.jpg  evakossa4.jpg


Eilen oli hirmuisen ihania hetkiä, kun Luna kiipelili ja nosteli puista keppiä kuin mikäkin koiruli, mutta hitaan kameran ja hämärän valaistuksen vuoksi en saanut noita talteen.

illalla32-pola.jpg

illalla42-pola.jpg

illalla50-pola.jpg

uiop-pola.jpg