Voi vitsit että sai taistella tänään! En ole eläissäni leikannut miltään eläimeltä kynsiä ja se saattoi näkyä tuloksissa. Kumpaakin olisi kiinnostanut tänään ihan hirmuisesti karkailla. Ennen ovat pyörineet nätisti sylissä - kai tämä kertoo, että rohkeutta on tullut sen sijaan, että pelkoa?

Olisi pitänyt varata parempia herkkuja mukaan, niin ei olisi huvittanut noin karkailla. Kokeilin antaa myös tablettimuotoista c-vitamiinia (eläinkaupan myyjä pakotti marsujen mukaan), mutta Miri ei maistanut ja Luna pyöritti suussa, sen jälkeen tiputti pois. Pitää miettiä uusi c-vitamiiniratkaisu. Luna on kuitenkin nyt keksinyt, että kaulaa kurotellessa saa rapsutuksia leuan alle ja niinpä hän kääntyy välillä mua kohti ja nostelee kaulaa odottavasti. Hirmuisen suloista! <3

Punnituksissa huomasin kummankin kasvaneen kahdeksassa päivässä aivan älyttömästi! Pieni Luna vielä paljon enemmän kuin Miri ja karvakin oli hirmuisen pitkää! Ensi viikolla saatetaan olla jo samoissa mitoissa kuin mitä Miri oli viime viikolla. Ikäeroa on kaksi viikkoa, joten varsinainen kasvu menee samaan tahtiin molemmilla.

Aloitin kynsienleikkuun itsekseni, kun poikaystävä ei ollut vielä kotona. Luna ei tykännyt yhtään, rimpuili, rauhoittui kun pari ekaa kynttä meni helposti, sitten kolmannen kohdalla sai hirmuisen hepulin (leikkasin vahingossa vähän vinoon, mutta ei kuitenkaan ruvennut vuotamaan). Luovutin, herkututin, vaihdoin Miriin. Miri yritti kaivautua kainalooni niin vimmatusti, että käsivarressa on nytkin takatassuista pienet jäljet. Olisikohan jännittänyt Lunan ja minun aiempien äänien vuoksi? Onneksi poikaystävä tuli kotiin tässä vaiheessa ja otti Mirin syliin! Marsu ei ollut tässä asennossa moksiskaan, vähän ihmetteli varmasti, mutta takakynnet saatiin leikattua nätisti (ja etukynsissä ei ollut mun mielestä mitään leikattavaakaan). Ensi kerralla voisi aloittaa tästä valkeakyntisestä..!


Kumpikin sai hirmuiset kestitykset jälkeenpäin ja ovat (toivottavasti) jo toipuneet.
Pitää hankkia jotain uutta herkkua huomiseksi, niin ollaan taas bestiksiä!

On tää rankkaa.